DIY Πώς να μεταμορφώσεις τα άδεια beauty boxes σε μίνι συρταριέρα!


Αν ανήκεις στην κατηγορία που παραγγέλνει μανιωδώς beauty boxes αλλά δε τα πετάει ποτέ μετά το άδειασμα γιατί "κάπου μπορεί να χρειαστούν", τότε είσαι φίλη μου και είσαι στο σωστό μέρος!

Πριν λίγες μέρες διαπίστωσα ότι οι πύργοι από κουτιά στο δωμάτιο μου είχαν αρχίσει να ψηλώνουν τόσο επικίνδυνα που ή έπρεπε να τους ξεφορτωθώ ή να τους δώσω μια δεύτερη ευκαιρία μετατρέποντάς τους σε κάτι χρήσιμο και πρακτικό.

Έκανα λοιπόν τη μικρή μου έρευνα στο διαδίκτυο και λίγη ώρα μετά βρέθηκα να κόβω, να κολλάω και να φτιάχνω την πιο χαριτωμένη συρταριέρα ever!

Ακολουθούν οι οδηγίες βήμα - βήμα και όλα τα μυστικά για να μεταμορφώσεις κι εσύ αυτό..




Σε αυτό..





Θα χρειαστείς:

  • 4 Beauty boxes

Θα πρέπει να είναι και τα 4 ίδια για να έχουν συγκεκριμένες διαστάσεις και να μπορούν να ταιριάζουν ακριβώς το ένα μέσα στο άλλο κατά τη συναρμολόγηση. Εγώ χρησιμοποίησα glowboxes γιατί μου άρεσε η επένδυση με το λογότυπο του glowbox στο εσωτερικό τους. Tα προτίμησα επίσης, γιατί είχα περισσότερα από 4 και ήθελα να υπάρχει κάποιο επιπλέον κουτάκι αν χρειαστεί αντικατάσταση σε περίπτωση λάθους. Τελικά δε χρειάστηκε.. τόσο εύκολο είναι!  

  • Ψαλίδι ή ακόμα καλύτερα χαρτοκόπτη
Θα πρότεινα χαρτοκόπτη, γιατί θα σε βοηθήσει να κόψεις πανεύκολα το σκληρό χαρτόνι και να κάνεις καθαρά κοψίματα για να πετύχεις ένα όμορφο τελείωμα. 

  • Κόλλα ή πιστόλι σιλικόνης
Εγώ χρησιμοποίησα την κλασική UHU και όλα κόλλησαν μια χαρά. Φυσικά το πιστόλι σιλικόνης για όποιον το διαθέτει είναι η καλύτερη επιλογή.
  • Κορδέλα ή σκουλαρίκια ή ότι άλλο σου αρέσει και μπορεί να λειτουργήσει ως χερουλάκι για τα συρταράκια που θα φτιάξεις. 
  • (Προαιρετικά) Μαύρη μονωτική ταινία για να καλύψεις τα σημεία από τις κομμένες πλευρές που δε θέλεις να φαίνονται άσχημα. 

Τα βήματα που θα ακολουθήσεις:

1. Πάρε το κάτω μέρος από ένα κουτάκι και άνοιξε με το χαρτοκόπτη τις πλευρές από τις γωνίες του όπως φαίνεται στην εικόνα


2. Έπειτα κόψε εντελώς και τις 4 πλευρές έτσι ώστε να μείνει μόνο η βάση. Αυτός θα είναι ο πάτος μας! Φύλαξε τον στην άκρη. 
Χρήσιμη συμβουλή: Για να αφαιρέσεις πανεύκολα τις πλευρές, δοκίμασε προτού αρχίσεις να κόβεις με το χαρτοκόπτη, να λυγίσεις την κάθε πλευρά προς τα μέσα μέχρι να ακούσεις να "σπάει" το χαρτόνι στο ένωμα.



3. Στη συνέχεια πάρε ένα καπάκι και κόψε μόνο τη μία από τις μακρύτερες πλευρές. Εγώ έκοψα αυτή κάτω από τη λέξη glowbox όπως φαίνεται παρακάτω. Τις υπόλοιπες τρεις μη τις πειράξεις καθόλου. Διόρθωσε με το ψαλιδάκι τυχόν ατέλειες στο κόψιμό σου.



4. Επανέλαβε το βήμα 3 για ακόμα ένα καπάκι. Μη ξεχνάς ότι πρέπει να κόψεις την ίδια πλευρά που έκοψες και στο προηγούμενο βήμα. Στην περίπτωσή μας την πλευρά κάτω από τη λέξη glowbox. Στην επόμενη εικόνα φαίνεται το δεύτερο κομμένο καπάκι όπως είναι από μπροστά και από πίσω




Στο σημείο αυτό έχεις τελειώσει με τις δύο πλευρές και τον πάτο της συρταριέρας. Τοποθέτησε τα καπάκια αντικριστά έτσι ώστε οι κομμένες πλευρές τους να κοιτάνε μπροστά και ανάμεσά τους βάλε τον πάτο. Μη κολλήσεις τίποτα ακόμα.

Για να δούμε πως μοιάζει η συρταριέρα ως τώρα.. 



5. Στη συνέχεια πάρε το τρίτο καπάκι και κόψε τις δύο κοντές πλευρές του εντελώς. Για τις μακριές πλευρές θα χρειαστεί να μετρήσεις και να σημαδέψεις ακριβώς στη μέση έτσι ώστε να κόψεις μόνο το μισό της κάθε πλευράς. Για το glowbox είναι ακριβώς το σημείο που τελειώνει το λευκό από το καπάκι και ξεκινάει η εσωτερική επένδυση. 

Αυτό το βήμα είναι λίγο δύσκολο να περιγραφεί ωραία με λόγια, ενώ είναι τόσο εύκολο να γίνει κατανοητό με εικόνες οπότε ρίξε μια ματιά παρακάτω..






Σ'αυτό το σημείο θυμήσου να φυλάξεις τα δύο λευκά κομμάτια που μόλις έκοψες από τις δύο μακριές πλευρές..




Το καπάκι μετά από όλα αυτά θα πρέπει να μοιάζει κάπως έτσι..



Αυτή θα είναι η πλάτη της συρταριέρας σου. Θα σε συμβούλευα να μη κολλήσεις τίποτα και σε αυτό το βήμα μέχρι να βεβαιωθείς ότι όλα χωράνε ακριβώς στις θέσεις τους. Επίσης, να ξέρεις πως την πλάτη μπορείς να την παραλείψεις αν θέλεις, δεν είναι απαραίτητη. Εγώ επέλεξα να τη βάλω στη δική μου συρταριέρα.

Δες το δημιούργημα ως τώρα από μπροστά..


..και από ψηλά..



6. Το τέταρτο καπάκι αναποδογύρισέ το και τοποθέτησε το στη κορυφή της συρταριέρας όπως φαίνεται στη φωτογραφία..



7. Προαιρετικά κάλυψε τα σημεία που προεξέχουν και φαίνονται άσχημα με τη μαύρη μονωτική ταινία.

8. Τοποθέτησε το κάτω μέρος από ένα κουτάκι στον πάτο της συρταριέρας. Αυτό θα είναι το ένα από τα συρταράκια σου. Ακριβώς από πάνω, βάλε το ένα από τα δύο λευκά κομμάτια που κράτησες πριν στην άκρη. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργήσεις έναν οδηγό για να μπαίνει το συρτάρι σου στη θέση του και θα λειτουργεί επίσης σαν διαχωριστικό και στήριγμα για το επόμενο συρτάρι.




9. Επανέλαβε το βήμα 8 για το συρταράκι ακριβώς από πάνω.



10. Βάλε το τρίτο και τελευταίο συρτάρι στο κενό που έχει μείνει. 

11. Άφησε τη φαντασία σου να δουλέψει και δημιούργησε χερούλια για τα συρταράκια σου. Η δική μου ιδέα ήταν να χρησιμοποιήσω παλιά σκουλαρίκια που μοιάζουν με μικρά πομολάκια. Δε χρειάστηκε καν ψαλίδι για να τα βάλω. Σημάδεψα με ένα μολύβι ακριβώς στο σημείο που ήθελα και με λίγη πίεση τα καρφάκια τους τρύπησαν τα συρτάρια μου.  Στην επόμενη ραφιέρα σκέφτομαι να ανοίξω δύο τρύπες σε κάθε συρτάρι για να περάσω κορδέλα και να κάνω φιόγκους για χερουλάκια. Οι επιλογές είναι αμέτρητες!

12. Κόλλησέ όλα τα κομμάτια στη θέση τους. 



13. Γέμισε τη συρταριέρα σου και καμάρωσε το δημιούργημά σου!







Είναι τόσο όμορφη, απλή και ανέξοδη που δε μπορείς παρά να τη λατρέψεις!
Δε συμφωνείς; 
:*

Σχόλια

  1. Tέλειο!!!Αν θελεις τσεκαρε το μπλογκ μου μπορει να βρεις κατι να σε ενδιαφερει!
    http://dimitrasopinion.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ! Μόλις βρω χρόνο θα περάσω μια βόλτα και από το blog σου ;)

      Διαγραφή
  2. Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Ο!!!! 'Εχουν γεμίσει τον τόπο και δεν ήξερα τι να τα κάνω!:p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα πόσο σε καταλαβαίνω! Περιμένω φωτογραφία με τη δικιά σου εκδοχή λοιπόν!!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου