ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙ ΜΟΥ..


Μια φορά και έναν καιρό υπήρχε ένας ολόσωμος κατάλευκος καθρέφτης που ήταν μαγικός. Με το μικρό ασημένιο κλειδάκι του μπορούσες να ανοίξεις τη μυστική του πόρτα και μέσα να κρύψεις όσα κοσμήματα βάζει ο νους σου! Βραχιόλια, δαχτυλίδια, τσαντούλες και σκουλαρίκια όλα όμορφα τακτοποιημένα σε βελούδινες θήκες να περιμένουν στα σκοτεινά, ακριβώς πίσω από το είδωλό σου, έτοιμα για τη στιγμή που θα ανοίξεις και θα διαλέξεις κάποιο από αυτά.

Όμως, ο καθρέφτης του παραμυθιού στην πραγματικότητα κόστιζε μια μικρή περιουσία για να έρθει στη μικρή μας χώρα από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Έτσι για πολύ καιρό έμενε όνειρο ανεκπλήρωτο.. 'Ώσπου μια από εκείνες τις φορές που μπήκα να χαζέψω τις φωτογραφίες του και να ξεροσταλιάσω λίγο ακόμα στην οθόνη έγινε το θαύμα! 

Βρήκα τον λατρεμένο μου καθρέφτη στη μισή τιμή ( 90€ ) από όσο κόστιζε συνήθως , με ελάχιστα μεταφορικά για Ελλάδα ( 18€ ), από πωλητή στην Αγγλία με 100% θετικά σχόλια! Ω θεοί τις ομορφιάς τι δώρο ήταν και τούτο!

Επικοινώνησα με τον πωλητή αμέσως για να μου διευκρινίσει κάποια πραγματάκια. Δεν ήθελα να αφήσω τίποτα στην τύχη, ειδικά κάτι τόσο ακριβό. Είχα διαβάσει για περιπτώσεις που ο πωλητής είναι Αγγλία αλλά αυτό που σου στέλνει έρχεται από Αμερική ή Κίνα πράγμα που σημαίνει κόκκινος συναγερμός για τελωνείο και φόβος να σου βγει ο κούκος αηδόνι.

Έτσι αφού επιβεβαίωσα ότι ο καθρέφτης είναι αγγλάκι βέρο, ζήτησα επιπλέον να μου σταλεί ως δώρο μήπως και μια στο εκατομμύριο υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Έκανα την πληρωμή, φτερούγισε λίγο η καρδιά μου και περίμενα πλέον τη στιγμή που θα τον έπαιρνα στα χέρια μου.

Μόλις μία εβδομάδα μετά η ACS μου χτυπούσε την πόρτα για να μου παραδώσει άψογα πακεταρισμένο τον καθρέφτη μου! 

Σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραία ιδέα να σας δείξω το ξεπακετάρισμα , τη συναρμολόγηση και μερικές όμορφες λεπτομέρειες μέσα από φωτογραφίες..









Και κάπου εδώ  έπεσε η μουσική υπόκρουση..

Fairytale gone bad - Sunrise Avenue

Όπως ήδη θα καταλάβατε, κάτι πήγε στραβά στο παραμύθι. Το ξεπακετάρισμα σταμάτησε και επικοινώνησα άμεσα με τον πωλητή. Με ένα ευγενικό κείμενο συνοδευόμενο από φωτογραφίες -ευτυχώς ήξερα ότι θα κάνω αυτό το ποστ και τραβούσα φωτογραφίες βήμα βήμα σε όλη τη διάρκεια- τον ενημέρωσα ότι ο καθρέφτης έφτασε σπασμένος παρά το πολύ καλό πακετάρισμα και ότι τον είχα αφήσει μέσα στο κουτί του με τις ζελατίνες μέχρι να συνεννοηθώ μαζί του για τις επόμενες κινήσεις! 

Οι απαντήσεις του ήταν άμεσες και σε γενικές γραμμές ήταν ευγενικός. Η αρχική του προσφορά ήταν να μου κάνει έκπτωση 35€ και να μου ζητήσει να αλλάξω τον καθρέφτη σε ένα τοπικό κατάστημα, γιατί η εταιρία courrier με την οποία συνεργάζεται δεν έκανε παραλαβές από Ελλάδα. Τον ενημέρωσα πως θα τη δεχτώ μόνο όταν τσεκάρω ότι και το υπόλοιπο έπιπλο είναι εντάξει.

Συμφώνησε και περίμενε νεότερα μου. Το ξεπακετάρισμα συνεχίστηκε λοιπόν δυο μέρες μετά, μόνο για να διαπιστώσω ότι το έπιπλο είχε μικρά ελαττωματάκια σε διάφορα σημεία του και σίγουρα δεν ήταν "του κουτιού" όπως θα περίμενα.  Οι φωτογραφίες παρακάτω δείχνουν τα σημάδια που με βεβαίωναν ότι ο καθρέφτης έχει συναρμολογηθεί στο παρελθόν.






Ευτυχώς το εσωτερικό ήταν άθικτο, εκτός από πανέμορφο γι' αυτό το φυλάω για να σας το δείξω στο τέλος! 

Με τις φωτογραφίες για όπλο και με το ebay στο πλευρό μου του εξήγησα ότι δε μπορώ να δεχτώ την έκπτωσή του, γιατί ο καθρέφτης δεν ήταν καινούριος όπως μου τον πλάσαρε αρχικά. Η έκπτωση ανέβηκε άμεσα στα 45€ και πλέον είχα αρχίσει να σκέφτομαι σοβαρά να τη δεχτώ γιατί οι ζημιές αν και αρκετές ήταν αμελητέες. 

Η αλλαγή του καθρέφτη θα μου στοίχιζε μόνο 9€ οπότε το deal είχε αρχίσει να γίνεται πολύ δελεαστικό! Παρόλα αυτά είπα να επιμείνω μια τελευταία φορά μήπως και μου τον αντικαταστήσει γιατί όπως και να το κάνουμε το ολοκαίνουριο είναι αλλιώς. Με ενημέρωσε ότι αυτό ήταν αδύνατον και η μόνη λύση ήταν να αυξήσει κι άλλο την έκπτωση στα 60€ για να δεχτώ να κλείσω την υπόθεση φιλικά.

Αποφάσισα να δεχτώ. Στην απάντησή του μου ζητούσε να κλείσω την υπόθεση προτού μου επιστρέψει τα χρήματα με τι δικαιολογία ότι όσο μένει ανοιχτή το ebay παγώνει το ποσό και δε μπορεί να μου κάνει refund. 

Εδώ είναι η μεγάλη παγίδα! Αν έκλεινα την υπόθεση σε αυτό το σημείο κανείς δε μπορούσε να μου εγγυηθεί ότι θα πάρω τα λεφτά μου πίσω. Του έστειλα ένα απόσπασμα από τους όρους του ebay που λέει ακριβώς αυτό : 

"Πριν κλείσετε μια υπόθεση, σιγουρευτείτε ότι την έχετε επιλύσει πλήρως - για παράδειγμα, ότι έχετε εισπράξει όλες τις αποζημιώσεις που σας υποσχέθηκαν. Όταν μια υπόθεση κλείσει, δεν είναι δυνατόν να ξανανοίξει".  

Μέσα σε δευτερόλεπτα μου έστειλε πίσω τα χρήματα μέσω του paypal και η υπόθεση αυτόματα έκλεισε! Τόσο απλό! Και το κορυφαίο; Μου έκανε refund 60£  που σημαίνει περίπου 73€!!!

Στους τελικούς υπολογισμούς παρά τις πονηριές του πωλητή θεωρώ ότι βγήκα κερδισμένη:  

90€ (η τιμή του καθρέφτη) 
18€ (τα μεταφορικά)
9€ (επιδιόρθωση σπασμένου καθρέφτη) 
73€ (μερική αποζημίωση από τον πωλητή) 
44€!

Αξίζει να σημειώσω ότι τη βδομάδα που η υπόθεσή μου ήταν ανοιχτή και ανταλλάσσαμε δεκάδες μηνύματα μέχρι να βρούμε λύση, ως δια μαγείας απέκλεισε την Ελλάδα από τις χώρες στις οποίες στέλνει τον καθρέφτη και το ποσοστό αξιολόγησής του έπεσε στο 99,9% από κάποιο αρνητικό σχόλιο για.. σπασμένο καθρέφτη! Μάλλον δεν ήμουν η μόνη που είχα πρόβλημα :P

Όλα τακτοποιήθηκαν τελικά και έφτασε η στιγμή να τον συναρμολογήσω..










Τον έχω λατρέψει και ευτυχώς τα περισσότερα ψεγάδια του είναι σε σημεία που δε φαίνονται, οπότε τέλος καλό όλα καλά :)




Από την ιστορία αυτή αποκόμισα πολλά διδάγματα..

Δίδαγμα #1 : Πάντα να βγάζεις φωτογραφίες βήμα προς βήμα κατά τη διάρκεια του ξεπακεταρίσματος.

Δίδαγμα #2 : Αν αυτό που παρέλαβες είναι διαφορετικό από αυτό που σου υποσχέθηκαν όταν το αγόρασες επέμεινε όσο χρειαστεί έως ότου καταλήξεις σε μια λύση που σε ικανοποιεί.

Δίδαγμα #3 : Αν την αγορά την έκανες από το ebay, άνοιξε μία "υπόθεση" περιγράφοντας το πρόβλημά σου και μη την κλείσεις πριν επιλυθεί πλήρως, ακόμα και αν ο πωλητής επιμένει για το αντίθετο. Αν συμβαίνει αυτό, τότε το πιθανότερο είναι ότι θέλει να σε εξαπατήσει και να μη σου επιστρέψει τα λεφτά σου. Να θυμάσαι πως όταν κλείνει μια υπόθεση  το ebay δε μπορεί να μεσολαβήσει και να σε προστατέψει πλέον! 

Αυτά τα λίγα αρκεί να θυμάσαι και συ
για να ζήσουν αυτοί καλά κι εσύ καλύτερα!
:*

Σχόλια

  1. πολυ έξυπνα το χειριστηκες. με γεια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ! Στις διαδικτυακές αγορές έχω μάθει να παίρνω όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις.. και να φανταστείς πάλι κάπου κάπου την πατάω :)

      Διαγραφή
    2. και πολύ καλά κάνεις! το εψαξα κ εγω πολυ το θεμα και στο μπλογκ μου εχω ολοκληρο οδηγο για το paypal refund :) δε γινεται να μας κοροϊδευουν στα μούτρα μας!

      Διαγραφή
  2. Πολύ σωστά έκανες και παζαρεύτηκες! Και εννοείται ότι δεν κλείνεις την υπόθεση μέχρι να σου επιστραφούν τα χρήματα. Εγώ είχα ανοίξει μια υπόθεση και έγινε βλακεία, ενώ νόμιζα ότι ήταν για 7 πράγματα ήταν μόνο για 1 με αποτέλεσμα να μου γυρίσει τα λεφτά του ενός και να κλείσει. Έστειλα μήνυμα στο ebay.co.uk στο facebook και μου απάντησαν και το κοιταξαν και μου επέστρεψαν και τα υπόλοιπα χρήματα! Οπότε να το έχετε κι αυτό σαν τελευταία λύση αν όλα πάνε στραβά ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία πληροφορία και αυτή θα την έχω στα υπόψη! Γενικά το ebay έχει πολλές δικλείδες ασφαλείας. Δεν έχω "χάσει" ποτέ τα χρήματά μου, αλλά πρέπει να είσαι πολυυυυ προσεκτικός με τους πωλητές. Είναι άτιμη φάρα χαχαχα :)

      Διαγραφή
  3. Εντάξει τρομερο επιπλο!Και εννοειται οτι τα ψάχνεις τόσο πολύ όταν πρόκειται για τετοιες υποθεσεις!
    Μεγειες!
    Α σε εχω κανει ταγκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου